bemutatkozás programok hírlevél cikk

Bemutatkozás

A honlapról

Magamról

 

Mindnyájan tudjuk, hogy a Szép Női Test, mint olyan nem létezik, hiszen koronként és kultúránként a legkülönbözőbb szépségideálokkal találkozhatunk. Legtöbbünk mégis próbál megfelelni a külső elvárásoknak, és ha nem sikerül, rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Pedig a női test igazi szépsége kívülről talán nem is látható, csupán belülről megélhető és onnan kisugárzó.

Modern kultúránkból teljességgel hiányzik a női test tisztelete és ezzel nekünk nőknek is megnehezítik, hogy a testünkre, mint a Szépség, a Gyönyör, az Élet forrására tekintsünk.
A média azt sugallja, hogy mindig vennünk kell, mindig tennünk kell valamit annak érdekében, hogy szépek, ápoltak, és elfogadhatók legyünk. Mintha a női test a maga természetességében csak egy folytonosan korrekcióra szoruló selejtes árucikk lenne.

A lelke legmélyén talán minden nő érzi, hogy ez nem így van. Még ha olykor elégedetlenek is vagyunk testi adottságainkkal, valahol él bennünk egy ősi tudás a női test bölcsességéről, de nem ismerjük a hozzá vezető utat. Soha senki nem beszélt nekünk a petefészkek rejtelmeiről, hüvelyünk és csiklónk csodájáról, a mellek és szeméremtestek sokféleségének szépségéről.

Ugyanígy nem tudunk arról, hogy az életadás misztériumához kapcsolódó testi történéseink, mint a menstruáció, a várandósság, a szülés, a menopauza minden fájdalom és kényelmetlenség ellenére – illetve talán éppen ezek által - egy-egy kaput nyitnak magunk és a létezés titkainak mélyebb megismeréséhez.

Ha mi nők otthon érezzük magunkat a testünkben, bízunk a bennünk lakó ösztönös képességekben és a maguk mélységében át merjük élni ezeknek a folyamatoknak minden pillanatát, akkor gyönyörű, erőt és energiát adó, önmegvalósító erejű élménnyé válhatnak

Ez a honlap személyes élményeimből, tapasztalataimból és kutatásaimból ad ízelítőt. A témákhoz kapcsolódó cikkek, előadások és a tanfolyamok abban segítenek, hogy saját testünkben is rátaláljunk női test bölcsességére, belső erőforrásainkra, a bennünk lakozó Istennőre.