bemutatkozás programok hírlevél cikk

Body-Mind Centering®

Mirigyek éneke, hormonok tánca

Belső szervek, belső utazások

Légy kebelbarát(nő)!

Menstruálj örömmel!

 

Bonnie Bainbridge Cohen a Body-Mind Centering® megalkotója így ír módszeréről:

„(a BMC) egy véget nem érő felfedezőút az élő és örökkön változó test birodalmában. A felfedező a tudat - gondolataink, érzéseink, szellemünk, lelkünk -, s az út során megértjük, hogy mindezek miként találnak kifejeződési formát a testben, a mozgásban.”

1994-ben Bonnie Bainbridge Cohennel
1994-ben Bonnie Bainbridge Cohennel

A BMC egy tanulási, megismerési folyamat, amely az anatómiából és fiziológiából kiindulva tanulmányozza a testet, de nem csak elméleti tudást nyújt, hanem élményt, tapasztalatot is ad a testről. Segít tudatosan megtestesíteni a test minden rendszerét: a csontokat, szerveket, folyadékokat, belsőelválasztású mirigyeket, izmokat, idegeket, sőt a sejtekkel és a sejtalkotó részecskékkel is megismertet.

A foglalkozásokon ezek az általában csak távoli tanulmányainkból felderengő, illetve orvosi szövegkörnyezetben hallható fogalmak élményszerűen megtapasztalható, konkrét, életteli „részünkké” válnak.
A BMC egyszerre oktató, ugyanakkor terápiás módszer is. Az alkalmazott technikák – mozgás, légzés, hangadás, érintés, relaxációs és figyelem gyakorlatok, kreatív kifejezési formák (tánc, ének, rajz, gyurma) – segítségével a résztvevők