bemutatkozás programok hírlevél cikk

Mell

Előadás

Workshop

Kiállítás

Mellbeszélgetések

Kérdőív

Visszajelzések

Szoptatás

Cikkek

 

Mellbeszélgetés - cicikről, keblekről kendőzetlenül

A mell ma a női szexuális vonzerő legfontosabb szimbóluma, de ez korántsem volt mindig és mindenhol így. Azokban az országokban, ahol a nők a világ legtermészetesebb módján fedetlen felsőtesttel járnak-kelnek, a női mellnek nincs olyan túlfűtötten erotikus jelentése, mint a nyugati világban. Afrikában pl. a kerekded női tompor az, ami leginkább lázba hozza a férfinépet, Kínában a kicsi láb, Japánban a nyakszirt.
Tehát „tanult” viselkedésről van szó, amikor nyugati kultúránk férfii önfeledten elmerülnek egy dekoltázs mélységeiben (rossznyelvek szerint ez az egyetlen olyan pont ahol egy nővel kapcsolatban mélységre vágynának), vagy amikor szinte hipnotikus állapotban vesznek meg bármit, amit kellően nagy és meggyőzően gömbölyű mellekkel hirdetnek. Persze minderre jócskán rájátszik a mi nyugati kultúránk: gátlástalanul használja ki az emberi nem egyik legalapvetőbb, szorosan az életbenmaradáshoz, a faj fennmaradásához és a legősibb kötődéshez, a gondoskodó anyai szeretethez kapcsolódó ösztönét és jeleníti meg a női melleket a legrafináltabb módokon és helyeken.

Az előadás a mell kultúrtörténetének vetített képes áttekintésén keresztül próbálja árnyalni azt a média által sugallt rendkívül sematikus és hamis képet, hogy csak a tökéletesen szép keblek érdemelnek figyelmet.

A következő témák mentén kalandozunk: