bemutatkozás programok hírlevél cikk

Mell

Előadás

Workshop

Kiállítás

Mellbeszélgetések

Kérdőív

Visszajelzések

Szoptatás

Cikkek

 

Kiállítás

Furcsa ötletnek tűnhet egy kiállítást a mellnek szentelni, hiszen látunk elég mell-képet utcai plakáton, újságos standon, reklámban, magazinokban. Tudjuk milyen a szép, a szexi, a vonzó, a csábító, a feszes, a hetyke, a gömbölyű, vagyis az idealizált mell, ami – valljuk be őszintén – kevesek privilégiuma.

De tudjuk-e, hogy milyenek az „igazi” mellek? Láttunk-e valaha egymás mellett 15-20 képet „túl” kicsi, „túlságosan” lógó, nem egyforma, vagy plasztikai műtét után sem „tökéletes” mellekről? Vajon milyen érzés szembesülnünk a valósággal?

kiallitas 2

Talán csak a képeket látni is elég lenne ahhoz, hogy elgondolkozzunk egy kicsit arról, hogy mit is művel a média a női testtel, velünk, bennünk, de a kiállítás ennél tovább megy. A mellek „tulajdonosai” megszólalnak, és elmondják, hogy milyen érzéssekkel viseltetnek e valóságos mellek iránt, amik messze nem felelnek meg azoknak az irreális elvárásoknak, amiket korunk és kultúránk támaszt a melleink felé. Hús-vér nők, igazi érzelmek, boldog és szomorú, de mindenképpen tanulságos történetek tárulnak elénk. A kiállításon a képek mellett ezekkel a mell-mesékkel, kebel-gondolatokkal is találkozhatnak majd a látogatók, amelyekből álljon itt néhány mondat ízelítőül. Ha kedvet kapsz magad is mellbeszélgetni, akkor itt megnézheted a kérdőívet is, amely az anyaggyűjtés alapjául szolgált.

kiallitas 1

Vissza a Mell menühöz...