bemutatkozás programok hírlevél cikk

Mell

Előadás

Workshop

Kiállítás

Mellbeszélgetések

Kérdőív

Visszajelzések

Szoptatás

Cikkek

 

A 2004-es Születés Hetén olyan nagy sikere volt a Mellbeszélgetések kiállításnak – amely egy amerikai könyv képanyagára és szövegeire épült - hogy elhatároztuk, hogy elkezdjük készíteni a magyar változatát.

Hogy miért lehet ez fontos? A média olyan mennyiségben áraszt el minket „ideális” cicik képeivel, hogy lassan elfelejtjük, hogy a nők 80-90 százalékának egyáltalán nem ilyenek a keblei. Ezt persze valahol tudjuk, de mégis jó látni, hallani, hogy mások is vannak, akik nem Playboy magazinba illő mellekkel élik az életüket. Testtudat oktatóként azt tapasztalom, hogy sok nő szinte fellélegzik, amikor szembesül azzal, hogy olyan kérdésekkel küszködik magában, ami nem csak neki, hanem másoknak is gondot jelent.

A „mellmesék” sokféle jótékony hatással bírnak.

A történetek elmondása szinte gyógyítja a „mesélő” lelkét, hiszen sok esetben olyan dolgok bukkannak fel, amiket hosszú évtizedeken át „keblünkbe zárva” hordoztunk magunkban, vagy eddig soha nem fogalmaztuk meg, talán még magunknak se.

Azzal, hogy megosztjuk egymással igaz élményeinket és gondolatainkat a sztereotípiákat gyengítjük és ugyanakkor erősítjük mindnyájunk saját testébe vetett bizalmát.

Az igazi tudás a női testről bennünk van! Semmilyen kutató, orvos vagy más nagytudású, képzett férfiú nem fogja tudni leírni nekünk, azt, ami bennünk lakozik. Nekünk magunknak kell felszínre hozni és kimondani testünk igazságait, melleink bölcsességét!

Ehhez keresünk most vállalkozó kedvű lányokat, nőket, anyákat, nagymamákat, akik

Talán ez így első olvasatra merésznek tűnik, de nagyon remélem, hogy a kérdések meghozzák a kedvet a kalandhoz!

Még néhány gondolat:

Adj magadnak időt – persze tudom, hogy manapság mindenkinek épp ebből van a legkevesebb – hogy elgondolkozhass a kérdéseken. Ha úgy érzed, hogy most nincs időd mindre, válassz ki két-három olyan kérdést, ami most leginkább megérint és válaszolj azokra. Később újra nekiülhetsz és lehet, hogy akkor pont néhány másik ébreszt benned új gondolatokat.

Az eldöntendő kérdéseknél nem csupán igen-nem válaszokat szeretnénk, hanem egy kicsit bővebb kifejtést, szóval ilyenkor gondold mindig oda a „fejtsd ki bővebben” kérést.

Az anonimitás garantált, a beérkező válaszok szigorúan név nélkül (vagy más névvel) fognak megjelenni, ha bekerülnek a kiállítás anyagába, de örülnék, ha megadnál magadról ilyen adatokat, mint: kor, „családi állapot” (éppen egyedül, kapcsolatban, házasságban, elvált), iskolai végzettség, foglalkozás, gyermekek száma és bármi, amit még fontosnak gondolsz most az életeddel kapcsolatban.
Természetesen a készülő fekete-fehér fényképeken az arc nem látható.

Ja, és akkor is nyugodtan válaszolj a kérdésekre, ha most még azt gondolod, hogy semmi pénzért nem állnál fényképezőgép elé!
A válaszokat emailben az info@noitestcsodai.hu címre küldd „mellmesék” tárggyal!

Vissza a Mellbeszélgetésekhez...